Santrifüj Cihazı Nedir? Ne İşe Yarar? Santrifüj Cihazı Fiyatları?
12-04-2020
00:22
SANTRİFÜJ NEDİR?
Santrifüj; ağırlıkları önemli derecede farklı olan maddelerin yer çekimine bağlı olarak ayırımını hızlandıran bir araçtır. Diğer yandan santrifüj nedir dediğimizde;
Santrifüj işlemiyle; sıvı ortam içerisindeki partiküllerin ve yoğunlukları farklı iki sıvının birbirinden ayrılması sağlanabilir.
Çökme hızı; uygulanan kuvvete, partiküllerin büyüklüğüne, yoğunluğuna ve ortamın yoğunluğuna bağlıdır.
Heterojen bir karışım santrifüjlendiğinde yoğunlukları ve büyüklükleri aynı olan molekül grupları birlikte çökerler.
Santrifüj Teknikleri Nelerdir?
Amaca göre iki tür santrifüj tekniği kullanılır.
1. Preperatif (Ön Hazırlayıcı) Santrifüj
⦁Analiz öncesinde kullanılacak örneklerin ayırımını sağlar.
⦁Daha büyük partiküllerin daha hızlı çökmesi esasına dayanır.
2. Analitik Santrifüj
Analitik santrifüj makromoleküllerin santrifüj kuvvetinin altındayken konsantrasyon gradientinin tespitini sağlar.
⦁Saf veya saf kabul edilen moleküllerin veya partiküllerin (ribozom gibi) çalışılmasında kullanılır.
⦁Gereken madde miktarı çok düşüktür.
⦁Bir optik sistem yardımı ile santrifüj alanındaki molekülün davranışı takip edilir ve fotoğrafla kaydedilir veya absorbansı alınır.
Santrifüj Cihazı Nedir?
Santrifüj, laboratuvar ekipmanlarının en oldukça kullanılanlarındandır. Santrifüj, durağan eksenli, dairesel dönme hareketi meydana getiren bir alettir. Peki santrifüj cihazı nedir? Çoğu zaman elektrikli bir motor yardımıyla çalışır. Merkezkaç kuvveti prensibi ile çalışır. Bu kuvvete, "santrifüj kuvveti” adı da verilir. Sıvı yada katı maddelerin parçacıklarına ayırma işlemi için santrifüj cihazları kullanılmaktadır. Hemen hemen her laboratuvarda görülebilen santrifüj cihazları, elektrikli motor donanımıyla faaliyet vermektedir. Merkezkaç kuvveti ile santrifüj cihazı, yer çekimi ivmesinden faydalanarak, bu ivmeden daha fazla bir kuvvet ve döndürme hızı ile işlem yapılan maddenin parçalarına ayrılması için kullanılmaktadır. Santrifüj cihazlarının motor gücü, kullanıldıkları sektörler ve üzerinde çalıştıkları maddelere göre değişiklik gösterebilir.
Santrifüj Cihazının Çalışma Prensibi Nedir?
Santrifüj cihazının yüksek devir sayısı, içerisine yerleştirilen karışımların çökelme prensibine göre ayrılmasını sağlar. Ağır parçalar merkezkaç kuvveti yardımıyla tüpün alt kısmında toplanır (dairesel harekette dışarı doğru gider). Aynı mantıkla daha hafif parçalar tüpün üst kısmına doğru hareket eder (dairesel hareketin merkezine doğru yol alır). Süspansiyonlar veya emülsiyonlar bu sekilde kolaylıkla ayrılabilir. Örneğin kan, en üst kısmında serum, orta kısımda yağ, alt kısımda ise pıhtı kalacak şekilde ayrıştırabilir. Santrifüj cihazlarının çalışma prensibi bu şekildedir.
Santrifüj Cihazı Nasıl Kullanılır?
Santrifüj cihazları laboratuvar ortamında kullanılırken dikkatli olunmalıdır. Buna istinaden santrifüj cihazı nasıl kullanılır inceleyelim. Tüpler santrifüj cihazı içine dengeli bir biçimde yerleştirilmelidir. Santrifüj cihazı düz bir zemin üzerine konulmalıdır. Bunun sebebi santrifüjleme sırasında tüplerin ve ya cihazın titreşime uğramamasıdır.
Santrifüj Cihazlarının Yanlış Kullanımı
⦁Hemoliz
⦁Kazalar
Santrifüj Cihazlarının Bakımı
www.labcihazlari.com olarak tüm santrifüj cihazlarımız 24 ay garanti ile sizlere satışa sunulmaktadır. Bunun haricinde kullanıcının santrifüj cihazını rutin bir şekilde kontrollerini gerçekleştirmelidir.
⦁Temizlik
⦁Hız Kontrolü (3 ayda bir)
⦁Saat Kontrolü (haftada bir)
⦁Sıcaklık Kontrolü (ayda bir)
Santrifüj Cihazı Çeşitleri Nelerdir?
Santrifüj cihazları kullanım alanları ve amaçlarına göre çeşitlenmektedir. www.labcihazlari.com 'da firmanız için en uygun santrifüj çeşitlerini bulabilirsiniz.
⦁Mini Santrifüj modelleri için tıklayınız.
Küçük masa üstü santrifüjleri minimum tezgah alanı gerektirir ve laboratuvarınızda yeniden konumlandırılması kolaydır. Bu çok yönlü santrifüjler düşük numune hacmi için idealdir ve zamana duyarlı numuneler için hızlı geri dönüş sunar. Birden fazla uygulama için hem yerleşik hem de değiştirilebilir rotorlar mevcuttur. Hızları, çok yönlülükleri ve maliyetleri, onları herhangi bir laboratuvar için değerli bir varlık haline getirir.
⦁Mikrolitre Santrifüj modelleri için tıklayınız.
18.000' e ulaşan RPM VE 31.450'e kadar ulaşan RCF ile Mikrolitre Santrifüj Cihazları, laboratuvarınızdaki verimliliği arttırmak için çok sayıda örnek içerir. Çeşitli model ve aksesuarlar, çalışma başına 12 ila 60 mikrolitre tüp miktarını destekler. Tehlikeli numunelerin güvenli santrifüjlenmesi için biyo-muhafaza ve fenol dirençli kapaklar mevcuttur. Hızlı ön soğutma ve bekleme fonksiyonlarına sahip güvenilir ve sabit sıcaklık kontrol sistemleri, hassas sıcaklık kontrolü ile birlikte gelir. Bu, moleküler biyoloji ve diğer Ar-Ge uygulamalarındaki sıcaklığa duyarlı numuneler için idealdir.
⦁ Masaüstü Santrifüj modelleri için tıklayınız.
Özel aksesuarlar, kapasitenizi standart klinik laboratuvar ortamının ötesinde tarım, yiyecek ve içecek, petrokimya ve daha fazlasına genişletmektedir. Çeşitli sıcaklık kontrol seçenekleri mevcuttur. Çok yönlü rotorlar birden fazla uygulama barındırır - ek donanım satın almanızı önler. Çok çeşitli aksesuarlar, kapasite ve özellik gereksinimlerinin karşılanmasını sağlar. Tehlikeli numunelerin güvenli santrifüjlenmesi için isteğe bağlı biyo tutma ve fenol dirençli kapaklar mevcuttur. Taşınabilir dolaplar, ekstra depolama ve santrifüj taşınabilirliği sağlamak için tezgah alanınızı genişleten santrifüj çözümleri sunar.
⦁ Yer Tipi Santrifüj modelleri için tıklayınız.
Verimli motor ve kullanımı kolay tasarım, ön cam ihtiyacını ortadan kaldırır. Bu, kolay yükleme, boşaltma ve temizleme için engelsiz erişime izin verir. Çok yönlü rotorlar, rotor değiştirme veya başka bir santrifüje geçme ihtiyacını ortadan kaldıran birden fazla uygulamayı barındırır. Sağlam sıcaklık kontrol sistemi doğru ve güvenilir sonuçlar sunar. Ön cam olmadan, hava daha fazla sıcaklık tutarlılığı için oda boyunca serbestçe hareket eder. Çift sensörler, daha fazla doğruluk için "örneklemede” sıcaklık okumaları sağlar. Hızlı ön soğutma ve bekleme soğutma işlevleriyle zaman kazandıran santrifüj çözümleri sunar. Ayaklı santrifüjler uzun ömürlü olacak şekilde üretilmiştir, dünya çapında kurulu binlerce ünite ile performanslarını kanıtlamıştır. Dünya çapında kan bankalarında standart bir ekipman parçasıdır ve tutarlı ve güvenilir sonuçlar için uzun yıllar boyunca günde 24 saat, haftada 7 gün performans gösterirler.
⦁ Hücre Yıkama modelleri için tıklayınız.
Görsel ve işitsel sinyaller, tüm hücre yıkama işlemi boyunca güncelleme sağlar. Kontrol paneli ayrıca laboratuVarda ek güvenlik için parola korumalı olabilir. Önceden programlanmış yıkama ayarını kullanarak, santrifüj cihazı içi hazneyi, girişi ve çıkışı otomatik olarak temizleyerek manuel temizlik ihtiyacını ortadan kaldırır. Elektronik bir akış ölçer, geleneksel akış zamanlayıcılarına karşı hassas tuzlu su doldurur. Dijital kalibrasyon, zaman alıcı ve hantal manuel kalibrasyonu ortadan kaldırırken salin hacimlerinin kolay ve doğru kontrolünü sağlar. Daha hızlı yıkama döngüleriyle üretkenliği ve geri dönüş sürelerini artırın. Her döngüde 14 saniye, yıkama başına bir dakika ve 60 yıkama başına bir saat tasarruf edin.
⦁Otomatik Santrifüj modelleri için tıklayınız.
Rotor konumlandırma hassasiyeti ve sürekli durum iletişimi, doğru sonuçlar ve uzun vadeli güvenilirlik sunar. Otomatik kapak kilitleme, motor / oda aşırı ısıtma koruması, dengesizlik kapatma ve rotor tanıma gibi güvenlik özellikleri , kesintisiz sorunsuz çalışma ve güvenli çalışma ortamı sağlar. işleme merkezinizin kapasitesini artırmak için otomasyona hazır santrifüjler sunar.
Mikrolitre ve HPLC tüpleri için yatay rotorlu mikro santrifüjler, küçük hacimler için en iyisi, kompakt bir alanda güç ve hız sunar.
Biyo-teknoloji araştırmalarında 200'e kadar kan tüpünü ve 24 mikrotitre plakayı işleyebilen zemin modelleri yaygın olarak kullanılmaktadır ve farmasötik araştırma endüstrileri yüksek verimli laboratuvarlar için idealdir.
⦁Çift Santrifüj modelleri için tıklayınız.
Verimli soğutma, uzun süreli kullanımda bile cihazın ısınmasını önler. Ayrıca, hassas numuneler en iyi şekilde korunur (örn. Doku bozulması sırasında doku örnekleri)
Santrifüjleme sırasında numunelerin kendi eksenleri etrafında hızlı dönüşüne izin veren iki döner örnek tutucuya sahiptir.
Bu ilave numune rotasyonu, numune şişeleri içinde son derece hızlı hareketlere neden olarak etkili numune homojenizasyonu ve karıştırması sağlar.
Labcihazları.com olarak Santrifüj Cihazları hakkındaki bilgilendirme yazımızın sonuna geldik. İşletmeniz için en uygun Santrifüj cihazları için sitemizi inceleyebilirsiniz. Dilerseniz iletişim bölümünden bizimle irtibata geçip sorularınızı cevaplayabilirsiniz.